Virágvasárnap: Jézus bevonul Jeruzsálembe

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Virágvasárnap: Jézus bevonul Jeruzsálembe

Kedves Gyerekek!

Ki ez? – kérdezték többször egymástól az emberek Jézussal kapcsolatban, amikor látták azt, hogy Jézusnak hatalma van a természet erői, de még a betegségek felett is. Látták, hogy szavára lecsendesült a tenger, elállt a szél zúgása. Látták, hogy két halból és öt kenyérből jóllakatott ötezer embert. Meggyógyított különféle betegségben szenvedő embereket, sőt, még halottakat is életre keltett! Csodálatos volt az is, ahogy tanított! Úgy tanított, mint akinek hatalma van, mondták, s nem úgy, mint a vezetőik. 

Egy alkalommal szerették is volna királyukká tenni, mert úgy gondolták, hogy ha Jézus lesz a királyuk, semmire sem lesz gondjuk, és Jézus vezetésével még az ellenségeiket, a rómaiakat is le tudják győzni! Jézus viszont nem engedte magát királlyá koronázni. Ő nem azért jött, hogy az emberek ellen harcoljon! Ő azért jött, hogy az emberek békességben és szeretetben éljenek Istennel és egymással.

Volt azonban egy nap Jézus életében, amikor megengedte azt, hogy a nép úgy köszöntse Őt, mint egy királyt. Nézzétek meg, hogyan is történt mindez:

Kedves Gyerekek!

Azt a napot, amelyen Jézust a nép királyként köszöntötte, úgy nevezzük, hogy Virágvasárnap. A Húsvétot megelőző vasárnap ez. Ezen a napon, amint láttátok, Jézus szamár hátán vonult be Jeruzsálembe. A szamár királyi állat volt Izráelben és a békességet jelképezte. Azzal, hogy Jézus elfogadta a nép hódolatát, kifejezte, hogy Ő valóban király, a békesség királya. Ő békével jön, békét akar adni az embereknek. Az Ő országa a békesség, a szeretet, a jóság országa. Ennek az országnak mindnyájan tagjai lehetünk! Jézus a mi királyunk is szeretne lenni! Ő jó király! Törődik velünk, szeret minket, vigyáz ránk, meghallgat minket, megvigasztal, megbocsát, segítségünkre van, megvidámít. Ha szót fogadunk neki, akkor az azt jelenti, hogy elfogadtuk Őt királyunknak! Kívánom, hogy legyen Jézus a TE KIRÁLYOD is: törődj a testvéreddel; fogadj szót a szüleidnek, tanáraidnak; vigasztald meg azt, aki szomorú; ne csúfolódj; bátorítsd azt, aki félénk; dicsérd meg a másikat; vigyázz a természetre; köszönd meg, ha jót tettek veled; segíts másoknak; ne tarts haragot; ne hazudj; hallgasd meg a másikat. Ugye, tudod még folytatni a sort sok más jó cselekedettel? Tedd is meg őket, hiszen Jézus országába tartozni, az Ő uralma alatt élni jó! ☺

„Királyod jön hozzád,
szelíden és szamáron ülve,
igavonó állat csikóján.”

Máté evangéliuma 21,5

Énekeljünk: 

Énekeljünk mi is Hozsannát Dávid Fiának (Jézusnak)!

Imádkozzunk! 

Úr Jézus! Köszönjük, hogy szelíd vagy és nem erőszakos. Nem beképzelt, hanem alázatos. Szeretnénk mi is ilyenek lenni! Légy a mi királyunk is! Irányítsd, vezesd, urald a mi életünket, hogy abból a szeretet áradhasson mindenki felé! Kérünk, hallgass meg minket! Ámen.

„Isten békessége, mely minden értelmet meghalad,
meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat
a Krisztus Jézusban.”

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE