Húsvét – Jézus feltámadásának ünnepe

Áldás, békesség!

Feltámadt Krisztus!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Húsvét – Jézus feltámadásának ünnepe

Kedves Gyerekek!

A Húsvétvasárnapot megelőző vasárnap, Virágvasárnap a nép királyként köszöntötte Jézust. Az azt követő napokban viszont ennek már nyoma sincs. Jézus a halálára készül. Tudja, hogy meg kell halnia azért, hogy az emberek bűnei bocsánatot nyerjenek, hogy haláluk után a mennyországba juthassanak, és örök boldogságban élhessenek. 

Nagypénteken Jézus meghalt a kereszten. Hogy mi történt ez után? Nézd meg! 

Kedves Gyerekek!

Húsvétkor azoknak az embereknek a szívét, akik szerették Jézust, akik hittek benne, öröm töltötte el: Jézus feltámadt! Jézus él! Azok, akik találkoztak a Feltámadottal, ezt a jóhírt továbbadták! Nem tudták magukban tartani! El kellett mondaniuk, hogy Jézus él! Ugye, ti is megszoktátok osztani örömötöket másokkal? Olyan jó megosztani az örömöt! Így osztották meg, adták tovább Jézus feltámadásának jó hírét is a benne hívők. Így jutott el hozzánk is! Így tudjuk mi is, hogy bár Jézus meghalt, de feltámadt! Él és velünk van minden napon, és mindenki, aki hisz Őbenne örökké fog élni vele a mennyországban! Ez a húsvéti jó hír! 

Ugye, milyen jó tudni azt, hogy Jézus mindig velünk van, vigyáz ránk, és ha véget ér is a földi életünk, őhozzá megyünk és Vele élünk örökké? Add tovább te is ezt a jóhírt, hogy minél többekhez eljusson ez az örömüzenet és minél több ember élete legyen boldogabb, félelem nélküli és reménnyel teljes!

Kívánom, hogy a te szívedet is töltse meg a húsvéti örömhír – ahogy az enyémet is megtöltötte – és add is tovább! ☺

„…FELTÁMADT…”

Máté evangéliuma 28,6

Énekeljünk: 

Örvendezzünk, és dicsérjük Urunkat a Református Énekeskönyvünkben is megtalálható szép húsvéti dicsérettel: 185. dicséret

Imádkozzunk! 

Úr Jézus! Köszönjük, hogy Húsvétot ünnepelhetünk! Köszönjük, hogy élsz, uralkodsz és velünk vagy! Töltsd meg szívünket mindenkor örömmel, békességgel, hittel, reménységgel, szeretettel!  Segíts, hogy a húsvéti jóhírt tovább tudjuk adni! Áldd meg ünnepünket, hétköznapjainkat! Légy minden emberrel és add meg mindenkinek azt, amire szüksége van! Kérünk, hallgass meg minket! Ámen.

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.”

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE