Értékes vagyok!

Értékes vagy!

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Értékes vagyok!

Kedves Gyerekek!

Biztos kaptatok már dícséretet valakitől. Ugye, milyen jól esik, ha megdicsérnek minket? Ilyenkor boldogok vagyunk, nő az önbizalmunk. Előfordulhat viszont az is, hogy nem kapunk dicséretet. Sőt, néha még talán ki is csúfolnak, vagy cikiznek, ügyetlennek, falábúnak, bénának, kétbalkezesnek, ostobának neveznek. Ez nagyon rosszul tud esni! Ilyenkor elszomorodunk, szégyenkezünk.

Nézzétek meg ezt a kis történetet:

Kedves Gyerekek!

A látott kis történet, nem a Bibliából származik, de szépen rámutat arra, amiről a Biblia is beszél, amit Isten szeretne velünk megértetni. Az egész Biblia arról szól, hogy Isten mennyire szereti ezt a világot, mennyire szereti az embert. Téged is! Ő alkotta meg a világmindenséget és Ő alkotott meg téged is! Ő akarta, hogy megszüless! Ő alkotott olyannak, amilyen vagy! Úgy szeret téged, ahogy vagy! 

Nem vagyunk egyformák. Nincs két egyforma ember. Isten mindenkit különlegesnek teremtett. Mindenki más és más, de számára mindannyian értékesek vagyunk, mindenkit egyformán szeret! 

Nem vagyunk egyformák, egyformán ügyesek mindenben. Különbözőek vagyunk, különféle képességekkel megáldva. Valaki szépen rajzol, énekel, fest, jól számol, szépen fogalmaz. Valaki ügyes a sportban. Van, aki szeret mozogni. Mások szívesen hallgatják meg társaikat, beszélgetnek. Van, aki szívesen kertészkedik, járja az erdőt, tervez, épít, tanít. Valaki szívesen szerel, javít, vagy éppen süt, főz, kézműveskedik, vagy szeret hangszeren játszani. Nem lehetünk mindenben tehetségesek, nem érthetünk mindenhez. Vannak azonban dolgok, amikben különösen jók vagyunk, amit nagyon szívesen csinálunk. Mi az, amit te szívesen csinálsz? Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? –tudod már? 

Kedves (helyettesítsd be a neved)! 

Isten számára értékes vagy! Fontos vagy Neki, szeret téged úgy, ahogy vagy! Ezt soha ne feledd el! Szeret, mert Ő alkotott téged, az Övé vagy! ☺

„Így Szól az Úr: …drágának tartalak,
és becsesnek, mivel szeretlek…”

Ézsaiás 43,1.4

Énekeljünk: Kösz, jól vagyok

Isten drágának, becsesnek tart téged és szeret! Jól érzed magad a bőrödben? Ha van kedved, énekeld a gyerekekkel a következő dalt ☺ 

Imádkozzunk! 

Mennyei Édesatyánk! Köszönjük, hogy megteremtettél minket, hogy a Tieid vagyunk, különlegesek és értékesek vagyunk! Add, hogy ezt soha el ne felejtsük, ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz! Add, hogy meglássuk egymás értékeit is, szeressük, becsüljük egymást, hiszen mindnyájan értékesek vagyunk, mindnyájunkat szeretsz! Légy áldott ezért, és kérünk, hallgass meg minket, Jézusért! Ámen.

 „Az Úr Jézus Krisztus kegyelme,
az Isten szeretete és a Szentlélek közössége
legyen mindnyájatokkal!”

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE