A 38 éve beteg meggyógyítása

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

A 38 éve beteg meggyógyítása

Kedves Gyerekek!

Milyen jólesik a friss levegőn egy kis séta, futkározás, ugrándozás, biciklizés, rollerezés, görkorizás, ugrókötelezés, focizás, kézizés stb., igaz? Milyen jó, amikor nem muszáj egy helyben ülni, vagy feküdni órákon, esetleg napokon, vagy éveken át! Milyen jó, hogy mozoghatunk, elmehetünk egyik helyről a másikra! Nincs ez így akkor, amikor betegek vagyunk és erőnk sincs menni, kikelni az ágyból, vagy amikor hiába szeretnénk megmozdítani a lábunkat, nem tudjuk, mert nem mozdul: béna. 

Betegnek lenni nem jó. Vannak betegségek, amelyekből pár nap alatt meggyógyulunk, de vannak olyanok is, amelyek hetekig, vagy hónapokig húzódhatnak. És akad olyan betegség is, ami évekig is eltarthat. A mai történetünkben egy beteg emberrel találkozhattok, aki 38 évig szenvedett betegségében. 

Kedves Gyerekek!

Sokan szeretnek benneteket, sokan gondoskodnak rólatok: családtagok, óvó nénik, tanító nénik és bácsik, barátaitok stb. A történetünkben szereplő béna ember egyedül volt. Senki sem törődött vele. Senki sem segített rajta. Vagy mégis? Valaki igen! Valaki mégis meglátta: Jézus! Jézus törődött vele és segített rajta! 

Kedves Gyerekek! Életünk során előfordulhat, hogy egyedül érezzük magunkat. Úgy érezzük, hogy senkit sem érdeklünk, senki sem törődik velünk, nem figyel ránk, nem hallgat meg, nem ért meg minket. Ilyenkor és mindenkor jusson eszetekbe az, hogy az Úr Jézus mindig veletek van! Ne felejtsétek el, hogy  Ő soha nem hagy egyedül benneteket! ☺

Jézus mondja:
„Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Máté evangéliuma 28,20

Énekeljünk: 

Nem lesz egyedül a szívem többé glóri’, halleluja

Imádkozzunk!

Úr Jézus! Köszönjük, hogy te mindig velünk vagy! Add, hogy jelentsen ez számunkra vigaszt, erőt, reménységet egész életünkben! Éreztesd meg, kérünk, a te jelenlétedet, szeretetedet a betegekkel, a magányosokkal, a szomorkodókkal, minden emberrel, hogy békességük legyen! Ámen.

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete
és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE