Dávidból király lesz

Dávid, Izrael királya

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Dávidból király lesz

Kedves Gyerekek!

Isten népének (Izráelnek) első királya Saul nem volt engedelmes szolgája Istennek. 

Az Úr ezért másvalakit szemelt ki, aki majd király lesz Saul helyett. A Betlehemben lakó Isai egyik fiát, Dávidot. Dávid pásztor volt és szerette Istent. Az Úristen is mellette volt és az Ő segítségével, egy alkalommal Dávid legyőzte Isten népe ellenségének nagy harcosát, az óriás Góliátot, akitől mindenki rettegett Saul király hadseregében. 

Azt, hogy hogyan alakult a továbbiakban Dávid sorsa, megtudod soron következő történetünkből! Nézd meg az alábbi videót: 

Dávid hűséges volt az Úristenhez és a választott királyhoz, Saulhoz, hiába akarta a király őt megölni. Dávid, amikor lehetősége volt rá, akkor sem ártott a királynak. Tudta, hogy nem lenne helyes, nem tetszene Istennek, ha megölné a királyt. Dávid helyesen cselekedett. Az Úr pedig vele volt és megmentette Saul király haragjától és beteljesedett az, amit Isten eltervezett, megígért: Dávidból, a pásztorfiúból király lett! Isten mindig megtartja ígéretét és tervét senki sem hiúsíthatja meg! 

Aranymondás:

„Bízzál az Úrban és tégy jót!”

ZSOLTÁROK KÖNYVE 37,3

Énekeljünk!

Imádkozzunk!

Istenünk, köszönjük, hogy te mindig megtartod, amit megígérsz!

Köszönjük, hogy szeretsz minket!  Segíts, hogy mi is tudjuk szeretni egymást! Azokat is, akik bennünket nem kedvelnek! Segíts, hogy mindig engedelmeskedjünk Neked!

Gyógyítsd meg kérünk a betegeket és maradj velünk továbbra is! Légy kérünk minden emberrel! Jézusért, hallgass meg minket! Ámen.

Áldjon meg téged az Úr és őrizzen meg téged! 

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE