Az Eljövendő

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Az Eljövendő

Kedves Gyerekek!

Isten Fiának, Jézus Krisztusnak a születésnapjára készülünk, amit karácsonykor ünnepelünk. A karácsony ünnepét négy adventi vasárnap előzi meg. Advent a várakozás, a készülődés ideje. 

Ma advent első vasárnapját ünnepeljük. Az adventi koszorún meggyújtjuk az első gyertyát. ADVENT azt jelenti: ELJÖVETEL, pontosabban Ő JÖN. Ez az Eljövendő, Aki JÖN, nem más, mint Jézus Krisztus.

Isten népe hosszú időn át várta, hogy Isten az Ő ígéretét beteljesítse és elküldje a Szabadítót, Akit megígért az első emberpárnak. Még születése előtt sok-sok évvel Isten emberei, a próféták is jövendöltek Róla. Ez a Szabadító, Eljövendő az, Aki Isten országát, királyságát elhozza a földre, Aki megmutatja, mennyire szereti Isten az embert. Ő Jézus Krisztus, Aki azért jött el a mi világunkba, hogy megmutassa nekünk, milyen fontosak vagyunk Istennek, mennyire szeretné, ha boldogok lennénk, és örökké élnénk. Jézusnak, az Isten Fiának egész földi élete, minden szava, minden tette az emberek iránti szeretetéről szól. A mai igénkből is kiderül mindez. Nézzétek meg! ☺

Jézus nem csak régen, de ma is elérhető az emberek számára. Számodra is! Te is találkozhatsz Vele, hallgathatod tanítását, a hittanórán, az istentiszteleten, és amikor a bibliádat olvasod. Ma is kérdezhetünk és kérhetünk Tőle, beszélgethetünk Vele imában, elmondhatjuk Neki örömünket, fájdalmunkat, Ő mindig meghallgat minket. Ma is gyógyítani tudja a betegségeket és ma is van hatalma minden felett. Bár szemeinkkel nem látjuk Őt, de mégis itt van velünk, közöttünk! ☺ 

Aranymondás: 

Jézus  mondja: „Én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig.”

Máté evangéliuma 28,20

Énekeljünk: 

Adventi hírnök: friss fenyőág,
Lobog az első gyertyaláng!
Karácsonyt várva lázban a föld,
Isteni gyermeket köszönt.
Ujjong a szívünk, dalra gyúl,
Nincs már messze az Úr!

Imádkozzunk:

Úr Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy eljöttél a földre, hogy megmutasd nekünk Isten szeretetét! Köszönjük, hogy ma is velünk vagy, szeretsz minket, szólsz hozzánk, és mi is beszélhetünk Veled! Kérünk, add, hogy ebben az adventben is találkozzunk veled naponként: olvassuk bibliánkat és imádkozzunk Hozzád! Gyógyítsd meg kérünk a betegeket, hallgasd meg imáinkat és töltsd meg szívünket örömmel! Ámen.

Áldjon meg téged az Úr és őrizzen meg téged! 

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

2 thoughts on “Az Eljövendő

  1. Nagyon szépen köszönjük a szép istentiszteletet! Hálásak vagyunk érte. Áldás békesség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE