A tékozló fiú

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

A tékozló fiú

Kedves Gyerekek!

Ti mindig szótfogadtok a szüleiteknek, vagy előfordul, hogy nem engedelmeskedtek? Mindig megfogadjátok a szüleitek, nagyszüleitek, tanáraitok tanácsát? 

Valljuk be, hogy nem engedelmeskedünk mindig. Sokszor nincs kedvünk azt tenni, amit kéne, amire megkérnek minket, és nem tesszük meg; vagy épp elfelejtjük, hogy mit tanácsoltak, mire figyelmeztettek. Lehet, hogy inkább mesét, filmet néznénk tanulás helyett, vagy a barátainkkal lennénk a szobánk rendberakása helyett. 

Nem mindig sikerül, vagy nem mindig akarunk szótfogadni…ahogy a mai történetünk szereplője sem. Nézzétek meg!

Kedves Gyerekek!

A történetbeli fiú megbánta, hogy nem hallgatott apjára. Nagy nyomorúságában meglátta azt, hogy helytelenül cselekedett. Rosszul döntött. De rájött a megoldásra is: hazamegy és bocsánatot kér apjától! Így is tett, és ez egy jó döntés volt! Apja nagyon megörült hazatért fiának! Nem haragudott rá, megbocsátott neki!

Az Úristen, a mi Mennyei Atyánk (Apukánk) ugyanígy szeret minket. Azt szeretné, ha Vele élnénk az életünket, odafigyelnénk az Ő tanácsaira. Sokszor bizony ez nem sikerül nekünk. Nem akarunk szót fogadni Neki: pl. csúfolódunk, verekedünk, kinevetjük a másikat, rosszat kívánunk másoknak, haragszunk egymásra, hazudunk. De mi is mindig visszatérhetünk Hozzá! Bocsánatot kérhetünk Tőle a szófogadatlanságért, azért, ha nem szerettük egymást úgy, ahogy arra Ő kér bennünket. Ő mindig kész nekünk megbocsátani és visszafogad magához! ☺

„Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr!”

Zsoltárok könyve 34,9

Énekeljünk: Menjetek be kapuin hálaadással

Imádkozzunk! 

Urunk, Istenünk! Köszönjük, hogy te jó vagy és jót akarsz nekünk! Bocsásd meg, ha megbántottunk téged és embertársainkat szófogadatlanságunkkal! Segíts, hogy engedelmes gyermekeid legyünk! Jézusért! Ámen.

„Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!”

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE