Várakozás

Áldás, békesség!

Imádkozzunk!

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Várakozás

Kedves Gyerekek!

A karácsonyt megelőző adventi időszak az Úr Jézusra való várakozás, készülődés ideje. Biztos ti is nagyon várjátok már a karácsonyt, Jézus Krisztus születésének napját és sokféleképpen készültök az ünnepre. 

Isten népe is hosszú időn át várt arra a napra, amikor Isten ígérete beteljesedik és megszületik a Szabadító, Jézus Krisztus. 

Erről a várakozásról, a készülésről szól a következő kis videó. Találkozhattok benne Zakariás és Erzsébet gyermekével, Jánossal is (más néven Keresztelő János), akinek a feladata az volt, hogy felkészítse Isten népét a Jézussal való találkozásra. Nézzétek meg mai történetünket:

Kedves Gyerekek!

Advent harmadik vasárnapja van. Már három gyertya ég az adventi koszorún. Egyre közelebb jön a karácsony és egyre lázasabban készülődünk és várakozunk. 

Készüljünk az ünnepre és a Jézussal való találkozásra örömmel és tiszta szívvel! Űzzük ki szívünkből a rosszaságot! Hagyjunk és adjunk helyet szívünkben a szeretetnek! Zárjuk be szívünket a rossz előtt, és nyissuk meg a jó, Jézus előtt! 

Mindennap igyekezzetek a jót tenni, másokkal szépen beszélni, viselkedni, segíteni ott ahol tudtok! Kerüljétek a rosszaságot! Így lesz boldog, örömteljes az advent, minden napotok és így lakik majd benneteket Jézus, a szeretet! 😊

Aranymondás: 

„Jöjj, Uram Jézus!”

Jelenések könyve 22,20

Énekeljünk!

Református énekeskönyvünk 312. dicséretének 1. versét énekeljük, ami arról szól, hogy készítsük elő szívünket, mert az Úr Jézus érkezik! Hozza magával a boldog életet és aki várja Őt, ahhoz megérkezik, neki adja mindazt a jót, amit hoz és boldoggá teszi!

Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr,
Ki üdvösséged lészen szent, győztes harcosul,
Fényt, éltet hozva jő, megtört az ősi átok:
Kit vágyakozva vártok, betér hozzátok Ő.

Imádkozzunk!

Úr Jézus Krisztus, várlak Téged! Szeretném, ha szívemben laknál és boldoggá tennél! Jöjj el hozzám! Kérlek, segíts, hogy engedelmes, szófogadó, társaimat szerető gyermeked legyek! Ámen.

„Az Atya adja meg nektek,
hogy a Krisztus lakjék szívetekben!”

Az Úr legyen veletek!

😊

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE