Jézus születése

Áldás, békesség!

Imádkozzunk!

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Jézus születése

Kedves Gyerekek!

Advent 4. vasárnapja van. Már csak néhány nap választ el bennünket a karácsonytól, Jézus születésének ünnepétől. Mivel töltitek ezeket a napokat? Tévézéssel, játszással, olvasással, rajzolással, kézműveskedéssel? Esetleg segítetek szüleiteknek a karácsonyi előkészületekben (pl. díszítés, takarítás, vásárlás, sütés-főzés)? Nagy ilyenkor mindenhol a sürgés-forgás, az ünnepre való készülődés! Biztos minden segítségnek örülnek! Készüljetek és várakozzatok az ünnepre szívetekben szeretettel, amit ki tudtok fejezni azzal is, ha odafigyeltek egymásra, ha segítetek egymásnak! 

Biztos ott van szívetekben így karácsony előtt az öröm, az izgalom, a kíváncsiság: milyen szép lesz a karácsonyfa, milyen jó lesz, hogy együtt lehetünk és ünnepelhetünk! Vajon teljesül-e a kívánságom, milyen ajándék vár rám a fa alatt? 

Mikor érkezik már meg a karácsony?!

A zsidó nép is izgatottan, kíváncsian várta az első karácsonyt: a megígért Messiást, Szabadítót, Jézust, az Isten ajándékát. 

Ma, nézzétek meg az első karácsony történetét, Jézus születését.

Kedves Gyerekek!

Karácsony Jézus születésének az ünnepe. Jézus születése örömhír volt régen és ma is. Örömhír, mert arról szól, hogy Isten szeret bennünket és ezért küldte közénk az Ő Fiát, Jézust, aki örök életet ad nekünk. Jézus Isten karácsonyi ajándéka számunkra. Örüljünk hát és köszönjük meg Istennek az Ő ajándékát: Jézust és az örök életet! 😊

Aranymondás: 

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

János evangéliuma 3,16

Énekeljünk!

Imádkozzunk!

Istenünk, köszönjük, hogy karácsonyt ünnepelhetünk! Köszönjük szeretteinket, meleg otthonunkat, az ételt, a ruházatot, mindent, amink van, mert minden a te ajándékod! Köszönjük legnagyobb ajándékodat: Jézust, akit azért küldtél, hogy örök életünk legyen! Töltsd meg kérünk adventünket, karácsonyunkat, életünket hittel, reménnyel, szeretettel! Így kérünk minden emberért is! Légy minden emberrel Urunk, vigyázz mindenkire! Jézus nevében kérünk, hallgass meg minket! Ámen.

Áldott, békés, örömteljes adventet és
karácsonyi ünnepeket kívánunk sok szeretettel!

😊

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE