Sánta az Ékes-kapuban

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Sánta az Ékes-kapuban

Kedves Gyerekek!

Jézus a feltámadása után még negyven napig itt volt a földön, majd visszament oda, ahonnan jött: a mennybe. Mi történt ezután?! Mielőtt a mennybe ment volna, megígérte tanítványainak, hogy bár testben nem lesz közöttük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz velük! Lelkével velük lesz! Szemükkel nem fogják látni Őt, de érezni fogják a jelenlétét, erejét, hatalmát. Így is lett. Jézusnak erről a csodálatos jelenlétéről és erejéről szól a következő történet:

Kedves Gyerekek!

Jézus ígérete mindig beteljesedik. Tanítványainak megígérte, hogy mennybemenetele után is velük marad. A történetből láthattátok, hogy ez beteljesedett. Nem csak földi életében volt képes meggyógyítani a betegeket, hanem a mennyből is. Tanítványain keresztül is sok csodát tett (pl. a sánta meggyógyulása) és sokan hittek benne az elkövetkező időkben is. Így növekedett napról napra azoknak a száma, akik Jézus követői lettek. 

Jézust testi szemeinkkel már mi sem látjuk, de ez nem jelenti azt, hogy Ő nem lát minket, hogy nincs velünk és közöttünk. Jézus ma is itt van. Velünk van és ma is dolgozik ebben a világban. Ma is sok embert használ fel arra, hogy a hatalma, ereje, szeretete megmutatkozzon a világban. Ma is sokakat meggyógyít, megvigasztal, ma is tanít, szól hozzánk. Mindezt embereken keresztül teszi: orvosokon, kutatókon, szülőkön, lelkipásztorokon, hitoktatókon, az Ő mai tanítványain, így akár rajtad keresztül is! Például te is elmondhatod valakinek azt, amit Jézusról és Jézustól tanultál és így mások is a te segítségeddel Jézus tanítványai lehetnek, ahogy tette ezt Péter. Ő is elmondta, amit tudott Jézusról és sokan hittek a szavának. Vagy, amikor látod, hogy valaki szomorú, akkor megvigasztalhatod. Ha így teszel, Jézus a te segítségeddel, rajtad keresztül vigasztalja meg a másik embert. Ha jót teszel, akkor Jézus szeretete mutatkozik meg rajtad keresztül, a te segítségeddel. De Jézus rólad is gondoskodik: például a szüleiden, tanítóidon keresztül. ☺ Milyen jó ezt tudni és érezni!

Kívánom, hogy megérezd Jézus jelenlétét, szeretetét a mindennapokban és, hogy te is mindig szeretettel fordulj oda embertársadhoz! 

„..Isten szeretet…ha szeretjük egymást,
Isten lakik bennünk…”

János első levele 4,8.12

Énekeljünk!

Imádkozzunk!

Úr Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy te ma is- és örökké uralkodsz! Köszönjük, hogy jelen vagy ebben a világban: igazgatod, gondját viseled. Törődsz a természettel és az emberekkel! Gondoskodsz rólunk is embereken keresztül! Add, hogy mi is jó eszközeid legyünk! Szeressük embertársainkat, figyeljünk oda rájuk, törődjünk velük, beszéljünk nekik Rólad! Gyógyítsd meg kérünk a betegeket, adj testi-lelki erőt az orvosoknak, ápolóknak, gyengéknek! Légy kérünk mindnyájunkkal! Ámen.

„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.
A kegyelem mindnyájatokkal!”

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE