Zakariás és Erzsébet: Keresztelő János születése

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Zakariás és Erzsébet: Keresztelő János születése

Kedves Gyerekek!

Biztos tapasztaltátok, észrevettétek már, hogy vágyaink, kéréseink nem mindig teljesülnek azonnal. Előfordul, hogy várni kell, hogy kérésünk teljesüljön. Néha csak egy kicsit… máskor többet… s olyan is előfordul, hogy nagyon sokat. Olyan sokat, hogy talán már fel is adjuk. Már nem is hisszük, hogy vágyunk valaha is teljesül, hogy megkapjuk azt, amit szeretnénk.

Zakariásnak és Erzsébetnek is volt egy vágya…. hogy mi, az kiderül a mai történetünkből. Nézzétek meg!

Zakariás és Erzsébet szerették Istent. Hűséges szolgái voltak. Vágyukról (egy gyermek születéséről) is sokat beszéltek Istennek. Már úgy tűnt, hogy Isten nem hallgatja meg imájukat. A történetben viszont láthattátok, hogy az Úristen igenis hallotta imájukat, tudott vágyukról, de az Úristennél mindennek meg van az ideje. Ő mindig pontosan, időben cselekszik. Sosem siet, és sosem késik. 

Zakariásnak és Erzsébetnek pontosan akkor született meg a várva várt gyermeke, amikor annak itt volt az ideje. János nem sokkal Jézus előtt született, és amikor felnőtt Jézusról beszélt az embereknek és az Ő jöveteléről. Arról, hogy Akire már olyan régóta várnak, már közel van, érkezik! Jön (ezt jelenti az „Advent” szó is)! Örüljenek és készüljenek a Vele való találkozásra! Ebben a készülésben is segített János az embereknek. 

Kedves Gyerekek! 

Istennek mindig elmondhatjuk vágyainkat, kéréseinket. Bátran kérhetünk Tőle, de legyünk mindig türelmesek! Bízzunk Benne! Bízzuk Rá, hogy mikor és hogyan hallgatja meg imánkat, mikor teljesíti kérésünket!  Ne felejtsétek el, hogy Ő mindig a legjobbat akarja nekünk és mindig időben cselekszik! 

Aranymondás: 

Jézus  mondja:
„Kérjetek, és adatik nektek.”

Máté evangéliuma 7,7

Énekeljünk: 

Szívemet hozzád emelem, 
És benned bízom, Uram; 
És meg nem szégyeníttetem, 
Nem nevet senki rajtam,
Mert szégyent nem vallanak, 
Akik hozzád esedeznek, 
Azok pironkodjanak, 
Akik hitetlenül élnek.

Imádkozzunk:

Köszönjük Istenünk, hogy meghallgatod imáinkat! Segíts nekünk bízni Benned és mindenkor türelmesnek lenni, türelemmel várni! Jézusért, hallgass meg minket! Ámen. 

Hittel, reménységgel és türelemmel teljes
adventi várakozást kívánok mindnyájatoknak!

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE