Szolgáljatok az Úrnak örömmel

Amikor egyházi szolgálatokról hallunk, elsősorban talán a lelkipásztorok istentiszteleti tevékenysége, imádsága, igehirdetése, éneklése… juthat eszünkbe. Pedig a gyülekezetben nem csak ilyen szolgálati lehetőségek vannak.

Előfordult már, hogy vasárnap, az istentiszteletre érkezve felfigyeltél rá, hogy minden szépen, tisztán, rendben van? A templom környezete rendben szokott lenni. Fűnyírás, virágágyás gondozása, ősszel a levelek összegereblyézése, télen szükség esetén a hó eltakarítása… Észrevetted, hogy a templom nyitva, az énekszámok kitéve, a harang szól? Mindezek nem “csak úgy”, “maguktól” lettek meg. Szolgálatra kész gyülekezeti tagok dolgos keze-munkája minden!

Sokféle szolgálat létezhet egy gyülekezetben. Lehetnek egészen egyszerű, könnyen végezhető feladatok. Például köszöntheted az istentiszteletre érkezőket a templom kapujában egy mosolygós “Áldás békesség!”-el. Vagy leseperheted a bejáratot. Kiteheted az énekszámokat, vagy megszámolhatod, hogy hányan vettünk részt az istentiszteleten, vagy hányan vettek úrvacsorát. Vannak nehezebb feladatok, mint a fűnyírás, a lombsöprés, a virágágyás gondozása. És léteznek komoly tudást igénylő szolgálatok is, mint például a kántori szolgálat. Bár nagyon szép feladat a gyülekezet énekét orgonán kísérni, de érteni kell hozzá és a gyakorlat is elkel!

Mit is jelent ez számodra, aki ezt a néhány sort olvasod? Azt, hogy talán te is kedvet kapsz ahhoz, hogy olykor valamilyen szolgálattal járulj hozzá a gyülekezet életéhez. Nem véletlenül írtam a szolgálat szót. Ez önkéntesen vállalt, bérezés vagy anyagi juttatás nélkül végzett feladat. De ettől még csodálatos dolog! Gondolj csak bele! Milyen szuper érzés, amikor tudod, hogy ez vagy az azért készülhetett el, lehet rendben, működhet, mert azt a szolgálatot te végezted!

Ha te is szeretnél valamilyen szolgálatot vállalni, nyugodtan jelezd a lelkészi hivatalban! Kedves, mosolygós, segítőkész társaid lesznek, akikkel öröm közösen szolgálni Istenünket.

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE