Segítségnyújtás a háború kárvallottjainak

2022. február 24-én hajnalban támadta meg Oroszország Ukrajnát. A háború súlyos és most még beláthatatlan következményekkel jár. Keresztyén felelősségünk és kötelességünk, hogy erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten segítsünk a bajba jutottaknak.

„Fordulj hozzánk, Uram! Meddig késel? Könyörülj szolgáidon!”

Zsoltárok 90,13

A zsoltáros imádságába kapcsolódva könyörgünk a mostani válsághelyzetben minden szenvedőért, menekültért, kárpátaljai testvéreinkért, és imádságos szívvel ajánljuk fel segítségünket a Református Szeretetszolgálat koordinálásán keresztül. Az országos egyház kérése, hogy minden segíteni szándékozó testvér az országos egyház által összehangolt módon nyújtson segítséget, lehetőségei szerint.

Hogyan segíthetünk tehát?

A Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapján is megjelent erről egy cikk. Ide kattintva olvasható.

Úgy látjuk, hogy a legbölcsebbnek a pénzadomány tűnik ebben a helyzetben. Hiszen a szeretetszolgálatunk szakemberei pontosan látják, hogy aktuálisan mire van szükség, így ha van hozzá anyagi fedezet, célzottan tudják beszerezni a szükséges dolgokat. Így elsősorban ezt az adakozási módot javasoljuk. Így is segíthetünk tehát:

 • A Magyar Református Szeretetszolgálat (http://jobbadni.hu) bankszámlájára történő utalással.
  A CIB Banknál vezetett számla száma:
  10702019-85008898-51100005
  (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás) További információk: ITT
 • A Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának hívásával.
  Az adományvonal száma: 1358 és minden hívás 500 Ft adományt jelent.
 • A nagyatádi gyülekezet is fogadja erre a célra a felajánlásokat! Ezeket vagy személyesen, a lelkészi hivatalban, a gyülekezet pénztárába történő készpénz befizetéssel, vagy a gyülekezeti bankszámlánkra történő utalással lehet megtenni.
  A Takarékbanknál vezetett számla száma:
  67000014-10017571
  (A közlemény rovatba kérjük beírni: Nemzeti Összefogás)
  Az egyházközséghez érkezett adományokat is továbbítjuk a Magyar Református Szeretetszolgálat számára.

Köszönjük szépen az összefogást, a segítséget!

Könyörgés 

Feltámadott Urunk! Add nekünk szabadító hatalmad bizonyosságát! 
Köszönjük, hogy Te ott vagy életünk hajójában, és mi magunkkal vihetünk Téged, mint viharokat lecsendesítő Urat, aki nem engeded, hogy elvesszünk. Közbenjáró könyörgést mondunk kárpátaljai testvéreinkért, minden háborúságot szenvedőért; azokért, akiknek menekülniük kell otthonaikból! Adj bölcsességet a világ vezetőinek! Könyörülj rajtunk, hadd legyünk békességed és segítő szereteted eszközei! 
Áldott légy azért, hogy Te nem terhelsz bennünket erőnk felett, és megoldást ajándékozol, hiszen a Te békességed minden gyarló emberi értelmet és önzést meghalad, mígnem győzelemre jut. Áldott légy azért a bizonyosságért, hogy hitben már miénk a maradéktalan, örök, boldog megoldás is, megváltó szereteted által! 
Segíts mindenkor Terád tekintenünk, Feltámadott Urunk, hogy el ne csüggedjünk, a hitből fakadó cselekvésben meg ne restüljünk, a reménységben meg ne fogyatkozzunk! 
Tudjuk, Urunk, hogy Te már meg is hallgattál minket! Ámen.

Címlapkép: Getty Images a portfolio.hu honlapról.

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE