Saul megtérése

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Saul megtérése

Kedves Gyerekek!

Jézusnak nem csak földi életében, de még mennybemenetele után is voltak ellenségei. Voltak olyan emberek, akik mindent megtettek azért, hogy az Ő követőinek ártsanak. Üldözni kezdték a Krisztuskövetőket, a keresztyéneket. 

Mai történetünk Jézus egyik buzgó ellenségéről, üldözőjéről szól, akinek az életében egy nap csodálatos dolog történt. Ha kiváncsi vagy, hogy mi volt ez a csoda, nézd meg a mai történetünket!

Kedves Gyerekek!

Saul életében hatalmas csoda történt! A Jézussal való találkozást követően Jézus ellenségéből Jézus barátja lett! Saul megtért: vagyis, élete teljesen megváltozott. Élete a rossz irányból a jó irányba fordult. Attól a naptól fogva, hogy Jézus megszólította Őt a damaszkuszi úton, Saul Jézus Krisztus hű követője, szolgája lett. Neki engedelmeskedett. Mondhatjuk úgy, hogy új szívet kapott. Megváltozott. A Bibliában Pál apostolként találkozunk vele. 

Pál életét az Úr Jézus változtatta meg. Neki van hatalma arra, hogy egy embert a rossz irányból a jó irányba fordítson. Ilyen csodás dolgok ma is történnek. Ma is vannak olyan emberek, akik hosszú éveken át Jézus nélkül éltek, talán még sok rossz dolgot is tettek, de az Úr Jézus őket is megszólította igéjével, a Bibliából és az ő életük is megváltozott. Megtértek. Jézushoz tértek, Őt választották, s most már odafigyelnek arra, hogy mit tanít Jézus és igyekeznek Neki engedelmeskedni. 

Gyerekek! Jézus nekünk is tud segíteni, ha a rossz felé hajlanánk. Ha odafigyelünk az Ő tanácsára, útmutatására, amit a Bibliából ismerünk, akkor nekünk is segít elfordulni a rossztól. Az Ő segítségével mi is tudunk változni, jobb emberekké tudunk válni! Csak el kell neki mondani imában, hogy miben szeretnénk változni, mi az, amiről tudjuk, hogy Neki nem tetszik (pl. szófogadatlanság, irigység, fösvénység, féltékenység, csúfolódás, verekedés stb.), és kérni Őt, hogy segítsen a változásban, a megújulásban! Ő tud segíteni! Neki semmi sem lehetetlen! 

“Így szól az Úr: »Új szívet adok nektek.«”

Ezékiel 36,26

Énekeljünk: 

Új szívet adj Uram, énnekem

Imádkozzunk!

Úr Jézus Krisztus! Segíts jónak lenni! Adj nekünk engedelmes szívet, amely mindig odafigyel rád! Ámen.

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme,
az Isten szeretete és a Szentlélek közössége
legyen mindnyájatokkal!

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE