Lelkészválasztói közgyűlés

A gyülekezet mindennapi élete mellett – vagy mögött – van egy adminisztrációs, jogi folyamat is. Ezért szükséges, hogy a “papírforma”, a törvényi megfelelőség is rendben legyen.

A gyülekezetünkben korábban szolgált Nt. Jakab László Tibor lelkipásztor nyugdíjba vonulása után “megüresedett” a lelkészi állás. Természetesen nem maradt lelkész nélkül a gyülekezet, hiszen már több, mint egy éve Nt. Jakab István és Nt. Jakab Enikő lelkipásztorok végzik a szolgálatokat. Ahhoz azonban, hogy “mindenek ékes és szép rendben történhessenek”, a gyülekezet lelkipásztort kell válasszon a megüresedett állásra.

A Nagyatádi Református Egyházközség Presbitériuma ezért legutóbbi gyűlésén három fontos dologban határozott. Először is, hogy a megüresedett lelkészi állást meghívás útján kívánja betölteni. Másrészről a lelkészi állásra Jakab István lelkipásztort kívánja meghívni. Harmadrészt pedig a presbitérium eltekint az ilyenkor szokásos úgynevezett bemutatkozó szolgálattól – hiszen az elmúlt egy esztendő elegendő volt a lelkipásztor megismerésére.

Mindezek értelmében:

2021. július 4. vasárnap 10:00-kor
az istentiszteletet követően
egyházközségi közgyűlés

lesz a templomban, ahova szeretettel és tisztelettel várjuk a gyülekezet tagjait, különösképpen a választói névjegyzékben szereplő egyháztagokat (hiszen ők szavazhatnak)!

Az istentiszteleten igét hirdet Nt. Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese, aki az egyházközségi közgyűlést is vezeti majd.

Isten áldása legyen ezen a napon!

FRISS: A közgyűlésen 34 szavazólapból 0 érvénytelen, 34 “igen”, 0 “nem” szavazat érkezett.

A szavazatszámláló bizottság jelentése alapján az egyházmegyei közgyűlés kihirdeti az eredményt: a választói közgyűlés 34 szavazattal támogatta, hogy Jakab István legyen a Nagyatádi Református Egyházközség megválasztott lelkipásztora.

az egyházközségi közgyűlés jegyzőkönyvéből
Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE