Az ötezer ember megvendégelése

Áldás, békesség!

Imádkozzunk:

Jó Atyánk, Istenünk, te taníts bennünket!

Jézus Krisztus útján vezesd a lelkünket!

Szentlelked ereje növelje hitünket! Ámen!

Az ötezer ember megvendégelése

Kedves Gyerekek!

Talán veletek is előfordult már az, hogy annyira jól éreztétek magatokat valahol, annyira le volt kötve a figyelmetek, hogy észre sem vettétek milyen gyorsan elszaladt az idő! Esetleg annyira belemerültetek valamibe, például a mesenézésbe, filmnézésbe, játékba, olvasásba, tanulásba, hogy minden mást figyelmen kívül hagytatok, s még az evésről is elfeledkeztetek!

Amikor jól érezzük magunkat, nagyon gyorsan szalad az idő, s amikor valami érdekeset látunk, hallunk, csinálunk, akkor arra nagyon figyelünk és sokszor minden másról megfeledkezünk. 

Jézus közelében jó volt lenni… Nézzétek meg!

Kedves Gyerekek! 

Jézust gyakran keresték az emberek. Szerették Őt hallgatni. Sok érdekes dolgot mondott el nekik Istenről, az Ő országáról, akaratáról, terveiről, arról, hogy mennyire szereti az embereket. Ezt az isteni szeretetet mutatta meg egész életével. Megmutatta, hogy mennyire fontos számára az ember, mennyire szeretné, hogy az emberek boldogok, egészségesek legyenek testileg, lelkileg. 

Jézus törődik testünkkel, lelkünkkel, ahogy a történetből is láthattátok. Miután tanította az embereket (táplálta, etette lelküket), a testüket sem hagyta éhen. Enni adott nekik.

Jézus közelében ma is jó lenni és Ő ma is gondoskodik az emberről! Táplálni akarja a ti lelketeket is az Ő tanításával és a testeteknek is megadja azt, amire szüksége van! Keressétek a Vele való találkozást ebben az évben is (olvassátok a bibliátokat, figyeljetek oda a hittanórán, imádkozzatok, menjetek el a templomba) és megtapasztaljátok szeretetét, gondoskodását ti is, ahogy megtapasztalta ezt a sokaság!

Aranymondás: 

„Neki gondja van rátok.”

Péter első levele 5,7b

Énekeljünk: Református énekeskönyv 167. dicséret

Imádkozzunk:

Úr Jézus, köszönjük, hogy mindeddig gondunkat viselted! Köszönjük ezt az új esztendőt, és a bíztatást, hogy Te gondoskodsz rólunk, mert fontosak vagyunk Neked! Add, hogy ezt sose felejtsük el! Adj vágyat a szívünkbe arra, hogy hallgassunk Téged, tanuljunk Tőled! Légy testünk és lelkünk táplálója továbbra is! Ámen.

Szeretetben, békességben, egészségben, Isten áldásaiban gazdag új esztendőt kívánok számotokra sok szeretettel! 

„Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk!”

Áldás, békesség!

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE