Adománygyűjtés – horvát földrengés

A Somogyi Református Egyházmegye adománygyűjtést hirdet a 2020. december 29-i horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére. Kérjük, adományaikat lehetőség szerint a gyülekezethez juttassák el, hogy azt egyben tudjuk az egyházmegye számlájára utalni! Az egyházmegye elnökségének körlevele az alábbiakban olvasható.

Krisztusban Szeretett Testvéreim!

2020. december 29-én a Richter-skála szerinti 6,4 erősségű földrengés pusztított Horvátországban, melyet Somogyban és Zalában is érzékelhettünk. A természeti katasztrófa epicentrumának tekinthető Petrinja városa romokban áll. Sajnos a földrengésnek több halálos áldozata is lett.

December 30-án a nagykanizsai, a nemesdédi és a galamboki református egyházközségek koordinálásával két mikrobusznyi adományt gyűjtöttünk, és azt 31-én; csatlakozva Letenye Város Önkormányzatához és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatához gyors segítségként juttattunk el a csáktornyai gyűjtőpontra, ahonnan másnap vitték tovább a földrengés sújtotta térségbe.  

Egyeztettem Szenn Péterrel, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökével, valamint Miric Margittal vöröskeresztes koordinátorral, akik elmondták, hogy továbbiakban leginkább anyagi támogatásra lenne szükségük a helybélieknek, hiszen tárgyi felajánlások (ruhaneműk, élelmiszerek) megfelelő mennyiségben érkeztek a segítő szándékú embereknek köszönhetően.

A Somogyi Református Egyházmegye gyülekezeteiben 2021. január 31-ig bezárólag adománygyűjtést hirdetünk a horvátországi károsultak megsegítésére. Adományainkkal az újjáépítési munkálatokat támogatjuk!

Kérjük a kebelbeli gyülekezeteinket, hogy az adományokat a Somogyi Református Egyházmegye 10918001-00000019-22260004 (UniCredit Bank) bankszámlaszámára juttassák el, a közlemény rovatba kérjük beírni: „horvátországi földrengés”.

A körlevél pdf. formátumban az alábbi linkről tölthető le:

Korlevel_4_2021___egyhazmegye__horvatorszagi_foldrenges_.pdf

Isten áldását kérjük gyülekezetink, lelkipásztoraink életére.

Nagykanizsa, 2021. január 8.

Hella Ferenc sk. esperes-lelkipásztor és Szabó István sk. gondnok

Kedvelj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A gyülekezet Facebook oldalára!
YOUTUBE